torstai 17. heinäkuuta 2014

Boston to Miami, Road trip

Boston to Miami kielikurssi 2014


Ihan alkuun perustietoa. Eli nyt on elämäni parhaimmat kolme viikoa takana. Mikä voi olla parempaa kuin viettää kolme viikkoa kesälomasta Amerikan eri osavaltioissa ja kokea sekä nähdä paljon uutta ja unohtumatonta.!? 


Kielimatkamme alkoi Bostonista, josta se jatkui USA:n itärannikkoa pitkin etelään. Olimme yötä teltoissa, hostelleissa ja hotelleissa. Hotellit ja hostellit olivat hyviä ja puhtaita, niistä ei ole mitään valittamista. Suurimmassa osassa hotelleista/hostelleista oli kahden hengen huoneet. Bostonissa oli kuuden hengen huone ja parissa muussa neljän hengen. Leirintäalueilla oli liian kuuma, kun mentiin itään päin. Tuli vastaan myös leirintäalueita, jossa oli likaiset suihkut ja vessat, mutta niitä ei ollut onneksi kuin vain muistaakseni kaksi. Positiivista oli se että melkein kaikilla leirintäaluilla oli uima-altaat ja myös pyykinpesu mahdollisuudet. Jollain leirintäaluiella oli paljon hyönteisiä, joten hyttyskarkoke oli hyvä olla mukana. Tämä oli Experience kurssi, eli meillä ei siis ollut oppitunteja. Matkalle kannattaa ehdottomasti ostaa Explorer passi tai muuten jättää välistä kaiken hauskimman!


Kielikurssilla oli nuoria Ruotsista, Norjasta ja Suomesta. Meidät jaettiin kahteen ryhmään ja kuljimme kahdella eri autolla. Liidereitä oli kaksi (suomalainen ja ruotsalainen) + kuskit, jotka tekivät ja päättivät suurimman osan asioista. Liiderit olivat kivoja ja huolehtivaisia ja antoivat meille paljon vapaa-aikaa olla kavereiden kesken. Kuskitkin olivat aivan huippuja! Aina iloisia ja auttavaisia. Autossa istuimme max 5 tuntia päivässä. 


Ruuat valmistettiin itse leirintäalueilla. Kaikki antoivat 150$ ruokarahaa matkan alussa. Sen lisäksi meillä meni kuitenkin paljon omaa rahaa ruokaan, sillä meidät jätettiin usein jonnekkin ja käskettiin käymään samalla syömässä. Saimme itse ehdottaa mitä ruokaa halusimme syödä, mutta ruoka ei siltikään ollut kauhean monipuolista. 
Meidät jaettiin 4 henget ryhmiin ja jokainen ryhmä teki ruokaa vuorotellen. Isoissa kaupungeissa kävimme ravintoloissa tai pikaruokapaikoissa. 


Ei tästä sen enempää, mennään nyt reissun ensimmäiseen päivään !






Kun oltiin päästy pitkän matkan jälkeen vihdoin Bostonissa hostelliin, meille annettiin aikaa käydä jossain syömässä. No hostellin vieressä sattui olemaan mäkki jonne tietenkin juoksimme. Reissu ei kuitenkaan onnistunut, sillä kun astuimme sisään siellä oli pelkkiä kiinalaisia. Kun yritimme tilata jotain, myyjä alkoi puhumaan meille kiinaa, jolloin käännyimme ja lähdimme sieltä ulos järkyttyneintä. Menimme sitten nälkäisinä katsomaan ryhmän kanssa Bostonia. Saimme illalla shoppailuaikaa ja kävimme parissa kaupassa. Samana päivänä Bostonissa oli myös maraton, johon osallistui todella paljon ihmisiä. Illala liiderit veivät meidät ravintolaan syömään, jossa olimme turhan kauan. Suurin osa halusi hotellille nukkumaan, koska kaikki olivat väsyneitä pitkän lennon jälkeen.





Olimme Bostonissa kaksi päivää ja pääsimme toisena päivänä Duck tourille. Auto kulki sekä maalla, että vedessä. Kuljettaja oli aivan huippu ja teki matkasta todella hauskan. Duck Tourin lisäksi kiersimme myös Bostonin nähtävyyksiä. Käveltyä tuli paljon.





Seuraavaksi matka jatkui Cape Codiin. Siellä meitä odotti ensimmäinen telttayö. Pystytimme teltat, jonka jälkeen lähdimme katsomaan kaupunkia. 




Sään kanssa ei käynyt tuuri, mutta kävimme silti rannalla otamassa parit kuvat ja videot.




Ensimmäinen yö teltoissa oli aivan kauhea, koska oli tosi kylmä! Yöllä piti herätä ja laittaa päälle huppari ja takki. Päivällä kuitenkin aurinko paistoi ja oli taas todella lämmin.

Neljäntenä päivänä menimme Mysticiin. Suloinen pieni paikka, josta saa tosi hyvää jäätelöä! Vietimme sielä päivän.






Mysticin jälkeen oli aika mennä kauan odotettuun New Yorkkiin. Siellä pääsimme vihdoinkin kahden leirintäalueen jälkeen hostelliin, jonne jätimme tavarat ja lähdimme Cental Parkkiin. 




Vietimme siellä pari tuntia ja illalla menimme Times Squarelle. Ehdimme käydä muutamassa kaupassa ja sitten oli aika palata hostellille nukkumaan.








Onneksi meillä oli vielä toinen päivä New Yorkissa aikaa, jolloin oli luvassa Top of The Rock, vapaudenpatsas ja tietenkin shoppailua.




















New Yorkissa aika meni tosi nopeasti, mutta onneksi ehti shoppailla kaiken mitä halusi. Seuraavaksi matkamme jatkui Washington D.C:hen. Siellä telttailtiin kaksi yötä.  Kävimme katsomassa nähtävyyksiä ja meillä oli mahdollisuus käydä eri museoissa.





Washington-monumentti





The White House


Sai päättää itse kenen kanssa ja mihin museoon halusi mennä. Meidän porukka meni Air and Space museoon, joka oli todella mielenkiintoinen ! Suosittelen sitä kaikille, jotka ovat menossa Washingtoniin. Muissa museoissa, emme ehtineet käydä sillä matkanvarrella oleva Forever 21 kauppa houkutteli meidät sisään. Ulkona oli niin kuuma, että teki mieli löytää vain joku paikka, jossa on hyvä ilmastointi. 







Washington DC:n jälkeen matkamme suuntautui kohti Virginia Beachia. Siellä oli aivan kauhea leirintäalue. Se oli aivan autotien vieressä, vessat sekä suihkut olivat ällöttävät, joka puolella oli hyönteisiä eikä ollut pistorasioita. Onneksi vieressä oli ranta, jonne pääsi uimaan. 






Aikataulun mukaan meidän olisi pitänyt lähteä New Berniin päiväksi ja sieltä Myrtle Beachille viettämään 4th of Julytä, mutta hurrikaanin takia piti tehdä muutoksia ja lähdimme hurrikaania pakoon Charlotteen. Kaikki olivat iloisia, sillä meidän olisi pitänyt olla kaksi yötä leirintäalueilla, mutta hurrikaanin takia pääsimme hostelleihin. Charlotassa pääsimme shoppailemaan isoon kauppakeskukseen. Sieltä tuli ostettua paljon kaikkea!  Hostellimme oli ihana, kaikki odottivat paljon huonompaa, mutta se olikin aivan mahtava! 




Shoppailun jälkeen huone näytti järkyttävältä, sillä matkalaukkuun piti mahduttaa uudet ostokset.





Charlottan jälkeen lähdimme viettämään USA:n itsenäisyyspäivää Augustaan. Vietimme aikaa yhdessä, ostimme Amerikan lippuja ja muuta tavaraa itsenäisyyspäivään liittyen. Kävelimme kaupunkia pitkin, joka oli täynnä ihmisiä, koska oli juhlapäivä. Illalla katsoimme ilotulituksia ja otimme kuvia.


 






Itsenäisyyspäivä meni todella mukavasti ja jatkoimme seuraavana päivänä matkaa kaupunkiin nimeltä Savannah. Kaupungissa oli aivan upeita puita ja muita kasveja, joita ei ihan joka paikassa näe. Kävimme piknikillä ja muutamassa kaupassa matkan varrella.




Sitten jatkoimme matkaa Orlandoon. Automatka kesti noin viisi tuntia, joten suurin osa päivästä kului autossa istumiseen. Viisi tuntia oli pisin matka mitä jouduimme istumaan kolmen viikon aikana. Se meni nopeasti, kun välillä nukkui, keskusteli kurssikavereiden kanssa tai kuunteli musiikkia. Meidän oli tarkoitus lähteä vielä illalla shoppailemaan isoon kauppakeskukseen, mutta koska oli sunnuntai se oli jo mennyt kiinni ja jouduimme lähtemään sieltä. Menimme hotellin altaalle uimaan loppu illaksi. Seuraavana päivänä oli luvassa Universal Studios! Saimme tietenkin olla ja liikkua siellä vapaasti. Aivan mahtava paikka ja hurjat laitteet! Pakko päästä sinne uudelleen pidemmäksi aikaa, sillä kaikkea ei todellakaan ehtinyt käydä päivässä. Illalla menimme taas sinne kauppakeskukseen, joka oli ollut kiinni edellisenä päivänä ja käytiin shoppailemassa vielä Universal Studion jälkeen, vaikka voimat melkein loppuivat kesken.












Orlandon jälkeen oli luvassa Fort Myers, jossa vietimme päivän rannalla. Vaikka vesi ei ollut hirveän puhdasta, oli ihanaa viettää päivä rannalla makoillessa.




Fort Myersin jälkeen menimme Naplesiin. Sielläkin olimme pari tuntia rannalla, joka oli todella ihana. Vesi oli todella puhdasta ja lämmintä. Meressä näkyi delfiinejä, meritähtiä ja kaloja. 









Naplesin jälkeen oli neljä päivää vielä matkaa jäljellä ja kävimme vielä Evergladessa, sekä Key Westillä. Evergladessa meillä oli matkan paras hotelli! Hotellin vieressä oli Everglades Alligator Farm, jossa kävimme tietenkin katsomassa alligaattoreita.






Key Westillä olimme rannalla, jossa oli mahdollisuus käydä snorklaamassa. Kaloja näkyi paljon, kunhan vain riitti kärsivällisyys etsiä oikea paikka. 




Southernmost Point.

Matkamme päättyi Miamiin, jossa olimme yhden yön. Ehdimme käydä Miami Beachillä ja tekemässä vielä viimeiset ostokset. Illalla menimme vielä kaikki syömään Kuubalaiseen ravintolaan. Eniten jäi harmittamaan se, että olimme Miamissa liian vähän aikaa. 






Kolme viikkoa meni todella nopeasti, eikä kertaakaan ehtinyt tulla koti-ikävä. Välillä tuli teltassa ajateltua kuinka ihana oma sänky nyt olisi. Kurssikavereihin ehti tutustua niin hyvin, että oli todella vaikea hyvästellä ja lähteä kotiin. Varsinkin matkan viimeisellä viikolla tuli vietettyä paljon aikaa muista maista tulleiden kurssilaisten kanssa.

Kiitos paljon kaikille täydellisestä matkasta !



11 kommenttia:

  1. Sait kuullostamaan matkan niin houkuttelevalta ! Oon aina
    halunnu lähtee kielimatkalle. Jos ei ole salaisuus niin paljon toi matka kaiken kaikkiaan makso? :) Olis aivan huippua kokea kaikki noi samat asiat !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 3200€ makso matka + lisäpaketti 169€ + ruokaraha 150 $ + tippi kuljettajalle noin 100 $ ja sit tietenkin shoppailuun meni paljon rahaa !

      Poista
  2. Voitko tehä ostopostauksen, jossa kerrot ja näytät mitä kaikkee mitä oot ostanu tuolta ? <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no jaa en mä oikein osaa kirjottaa tänne blogiin mitään järkevää, mutta katsotaan !

      Poista
  3. Menikö rahaa paljon ruokaan? Ja missä/mitä ylipäätään söitte? Oliko ruoka monipuolista vai söittekö mahdollisimman "halpaa" ruokaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokaan meni eniten rahaa ! Tekstissä lukee kyllä ruuasta, mutta syötiin ravintoloissa tai pikaruoka paikoissa ja leirintäalueella tehtiin ruoka itse.

      Poista
  4. Mua kiinnostaa että tarviiko kielimatkalla olla enkku(tai ruotsi/mikä tahansa muu kieli) kymppi tokarissa? Mulla on enkku 8 ja ruotsi 9! Mua houkuttelee kans tosi paljon toi kielimatka? Paljonko maksoi reissu jos shoppailua ja syömisiä ei lasketa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan tarvitse olla 10 ! Mulla oli enkku 8 ja pärjäsin tosi hyvin siellä :) Ruotsilla ei ole väliä, koska siellä on tarkoitus puhua englantia. Kaikki silti puhu tosi usein omaa kieltään, joten ei hätää jos jotain ei ymmärrä, koska voi kysyä suomeksi liideriltä tai suomalaisilta kavereilta :D Käy kattomassa täältä http://www.sts-education.com/finland/ls/kohteet/usa/boston-to-miami/hintataulukko/ ! :)

      Poista
  5. teetkö sen videon matkasta? : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. https://www.youtube.com/watch?v=_SDp2ZR18 tässä ole hyvä :D

      Poista
  6. Unelma matka ! Kelpaisi tuollainen kokemus :O

    VastaaPoista